Continental с новата версия на VDO тахографа

Още по-мощен при свалянето, новият тахограф има подновен дизайн, дори и при осветлението на дисплея, за да се адаптира към кабините на най-модерните търговски автомобили.

DTCO 3.0 от VDO марка на Continental Group, представи новата версия на своя дигитален тахограф DTCO 3.0. Новото устройство, с напълно обновен дизайн, който се вписва перфектно с каютите на най-модерните търговски превозни средства, има много по-добри резултати в изтеглянето на данни. Обновеното потребителско меню позволява на водача по-лесно и по-бързо взаимодействие. Новото осветление "негативна" на дисплея позволява оптимална четливост, дори и при директна слънчева светлина, състояние и функция "събуди" предупреждава водача за две минути, преди да може да започне да управлява след прекъсване от 45 минути. Управлението на слота за карти също се подобри. VDO Counter, функцията, въведена от VDO на нейните цифрови тахографи от 2012 г. насам, показва на шофьора времето на шофиране и почивката му в реално време.

Управление на операциите чрез приложението

В допълнение, DTCO 3.0 предлага възможност за достъп до функциите на тахографа чрез приложенията, разработени от VDO, които вече са безплатни за операционните системи Android и iOS. Continental Automotive обяви, че тези системи, които използват технология за смартфони, означават по-голяма свързаност между камиона, шофьора и мениджъра на автопарка, което улеснява и по-бързо спазва законодателството за тахографите.

Последната стъпка преди интелигентния тахограф

Новият DTCO 3.0 отваря пътя за така наречените " умни тахографи ", който ще бъде задължително за нови превозни средства, считано от юни 2019 г. 3.0 технология от DTCO е в основата на това, което, с подходящи приложения, ще се използва в следващата версия на интелигентния тахограф VDO, DTCO 4.0.